Διέρρηξαν το μισό χωριό, μαγείρεψαν, έφαγαν και ήπιαν

Διέρρηξαν το μισό χωριό, μαγείρεψαν, έφαγαν και ήπιαν

Άγνωστοι δράστες άνοιγαν την μία πόρτα μετά την άλλη στην Πέτρα Ζαγορίου

Μπαράζ διαρρήξεων σε επτά σπίτια, το κοινοτικό κατάστημα, το ιατρείο και την εκκλησία του χωριού σημειώθηκε χθες στην Πέτρα Ζαγορίου, με τους κατοίκους να δηλώνουν ανήσυχοι και προβληματισμένοι, όπως γράφει η ιστοσελίδα epirusgate.blogspot.gr.

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τους δράστες να εισβάλουν σε σπίτι, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, περιστατικό που αρχικά θεωρήθηκε μεμονωμένο. Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Παπαγιάννης, στις 11 το βράδυ κάτοικος του χωριού τον ενημέρωσε πως είναι σπασμένο το παράθυρο από το κοινοτικό γραφείο.

Αμέσως, μαζί με άλλους κατοίκους προχώρησαν σε μία ολονύκτια περιπολία και εντόπισαν διαρρήξεις σε τρία σπίτια, το ιατρείο και την αίθουσα εκδηλώσεων. Το πρωί της Τρίτης διαπίστωσαν έκπληκτοι, πως οι άγνωστοι είχαν παραβιάσει τα παράθυρα σε ακόμη δύο σπίτια, στα οποία όχι μόνο άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια, αλλά μαγείρεψαν, καθώς βρέθηκαν κατσαρόλες με υπολείμματα φαγητού, μπύρες και κρασιά.

Από το πρωί σήμερα οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις για την υπόθεση και διεξάγουν έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.