Παρέμβαση εισαγγελέα για κακοποίηση παιδιών σε βρεφικό σταθμό

Παρέμβαση εισαγγελέα για κακοποίηση παιδιών σε βρεφικό σταθμό

Σοκάρουν οι καταγγελίες γονιών και πρώην εργαζομένων για βασανιστήρια στον Β’ Βρεφικό σταθμό Ασπροπύργου

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή το αποκαλυπτικό άρθρο του ΓΟΝΕΙΣ με τίτλο «Β’ Βρεφικός σταθμός Ασπροπύργου: Μαρτυρίες ΣΟΚ για κακοποίηση παιδιών».

Την έρευνα ανέλαβε η Εισαγγελέας Ανηλίκων κα. Αλεξία Σταλίδου, καθώς οι καταγγελίες πρώην εργαζομένων στον βρεφικό σταθμό για βασανιστήρια στα παιδάκια από τις δασκάλες είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι τρεις δασκάλες «έβριζαν και χτυπούσαν τα παιδάκια,  σκέπαζαν τα μωρά με μαξιλάρια όταν έκλαιγαν, τα τραβούσαν από τα ρούχα, τα πέταγαν κάτω και τα χτυπούσαν».

«Τα έβριζαν, λέγοντας ότι είναι πτώματα, βρωμιάρικα και το μεσημέρι τα σκέπαζαν μέχρι τα μάτια για να κοιμηθούν με το ζόρι, για να μπουν στο facebook οι κυρίες. Τα τραβολογούσαν από τα μανίκια. Όλα αυτά τα έμαθα από μια κοπέλα που εργαζόταν εκεί» κατήγγειλε ένας γονιός.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες από γονείς και μέλη του προσωπικού που συνεργάστηκαν με τον Β Βρεφικό Σταθμό Ασπροπύργου, οι τρεις υπεύθυνες καθημερινά άφηναν  30 με 40 παιδάκια με μία κοπέλα και μάλιστα πρακτική και πήγαιναν για καφέ.

Τόσο οι πρώην εργαζόμενοι όσο και οι γονείς καταγγέλλουν και τον δήμαρχο Ασπρόπυργου ο οποίος γνώρισε τι συμβαίνει στον βρεφικό σταθμό και έκανε τα στραβά μάτια.