Θα τρέξουν σε αγώνα δρόμου πίνοντας μπύρες

Θα τρέξουν σε αγώνα δρόμου πίνοντας μπύρες

Η πρωτότυπη αθλητική δραστηριότητα διοργανώνεται από την ομάδα Beerunner Komotinis

Τον πρώτο «μαραθώνιο» μπύρας που θα συνδυάσει το τρέξιμο και την κατανάλωσης του αγαπημένου σε πολλούς ποτό, θα διοργανώσει τον Απρίλιο η ομάδα των BEERunners Komotinis σε συνεργασία με την τοπική ζυθοποιία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και επικαλείται η ΕΡΤ, θα περιλαμβάνει αγώνα 6 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Η μπύρα δεν θα περιμένει μόνο στο τέλος τους δρομείς, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο 3ο χιλιόμετρο της διαδρομής αντί για ηλεκτρολύτες, ενεργειακά ροφήματα και άλλα, όσοι πάρουν μέρος, θα πρέπει να πιούν ένα ποτήρι μπύρας τύπου lager για να πάρουν δυνάμεις, να ξεδιψάσουν και να συνεχίσουν το τρέξιμο.

Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει επίσης πάρτι με μπύρες σε χώρο της Ζυθοποιίας, καθώς και ξενάγηση των συμμετεχόντων στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «ο αγώνας έχει χαρακτήρα δρομικής γιορτής και σκοπεύει να αναδείξει την -αποδεδειγμένη βάση ερευνών- θετική επίδραση της μέτριας κατανάλωσης μπύρας στον οργανισμό μετά το τρέξιμο».

Ήδη δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου φέρουν την ομάδα Beerunner Komotinis να έχει κάνει θεσμό αυτή την δραστηριότητα, το τρέξιμο και την κατανάλωση μπύρας δηλαδή, καθώς κάθε Τετάρτη η ομάδα τρέχει περίπου 8 με 10 χλμ. και μετά μαζεύεται σε ένα μαγαζί ή μπαρ κι ενυδατώνεται με μπύρες.