Το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο που χτίζεται από το 2001

Το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο που χτίζεται από το 2001

Ελλάδα και Γερμανία επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς το θέμα οδηγεί σε διπλωματικές περιπλοκές, γράφει η SZ

Στην κατασκευή του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο σε ένα οικόπεδο που αγόρασε το ελληνικό κράτος το 2001 αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung .

Το οικόπεδο αγοράστηκε αναφέρεται από το δήμο του Μονάχου με την προϋπόθεση να χτίσει το σχολείο μέσα σε ορισμένα χρονικά περιθώρια, διαφορετικά το οικόπεδο θα έπρεπε να επιστραφεί στο γερμανικό δημόσιο.

Οι προθεσμίες δεν τηρήθηκαν, υπήρξαν προσκόμματα από τη γειτονιά, στη συνέχεια ήρθε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι διαμάχες μεταξύ των δυο πλευρών συνεχίζονταν όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα όμως, όπως γράφει η εφημερίδα, οι δυο πλευρές επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων: «Υπάρχουν φήμες ότι η νέα τροπή οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα οδηγεί σε διπλωματικές περιπλοκές κι έτσι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών πιέζει τον Δήμαρχο να προβεί σε υποχωρήσεις ανεξάρτητα εάν η ελληνική πλευρά έχει δίκιο ή όχι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle που αναδημοσιεύει το άρθρο, ο δήμος Μονάχου διαψεύδει: «Δεν υπήρξε πίεση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών να βρεθεί λύση» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ματίας Κριστλμπάουερ.