Ο Πάσσαρης θέλει να μονάσει στο Άγιο Όρος

Ο Πάσσαρης θέλει να μονάσει στο Άγιο Όρος

«Ήταν λύκος και έγινε αρνάκι» αποκάλυψε για τον ισοβίτη ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος

Ο ισοβίτης Κώστας Πάσσαρης θα ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο Άγιο Όρος, όπως αποκάλυψε στη Βουλή - στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος με θέμα ο εθελοντισμός στην υποστήριξη της επανένταξης κρατουμένων - ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος.

Ο ιερωμένος, ο οποίος επισκέφτηκε στις φυλακές της Ρουμανίας τον Κώστα Πάσσαρη, είπε στη βουλή ότι ο ισοβίτης που έχει σκοτώσει 4 άτομα στην Ελλάδα και άλλα 2 στη Ρουμανία και εκτίει την ποινή της φυλάκισης ισοβίου κάθειρξης σε μια φυλακή επάνω στα Καρπάθια Όρη, άλλαξε ριζικά.

«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν, το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Όταν πήγαμε στη φυλακή, τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε, γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει. Τώρα το έχουμε καύχημα, ήταν λύκος και έγινε αρνάκι», δήλωσε.

Φωτογραφία αρχείου: Η σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη στο Βουκουρέστι το 2001