«Ορκίζομαι στην ψυχή και τα κόκαλα του πατέρα μου, εσύ πού ορκίζεσαι;»

«Ορκίζομαι στην ψυχή και τα κόκαλα του πατέρα μου, εσύ πού ορκίζεσαι;»

Τι ισχυρίζονται ο Στέλιος Διονυσίου και ο αστυνομικός για το επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας

«Έκανα τη σκέψη ότι το να έχει μπει κορδέλα για να περάσει ένας ξένος επίσημος δεν ήταν σοβαρότερο από την κατάσταση της υγείας μου». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο Στέλιος Διονυσίου, στην προανακριτική του απολογία, την απόφαση του να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος θα κληθεί στις 9 Φεβρουαρίου να δώσει ενώπιον της δικαιοσύνης εξηγήσεις για εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απείθεια, αρνείται κατηγορηματικά ότι χτύπησε τον αστυνομικό-μηνυτή με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου στην προσπάθεια του να περάσει από το μπλόκο.

Περιγράφοντας το επεισόδιο ο Στέλιος Διονυσίου αναφέρει στην απολογία του: «Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική. Μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω. Μην αντέχοντας όμως το πρόβλημα της υγείας μου και έχοντας έντονη δυσφορία αγνόησα την κορδέλα και πέρασα...».

Ο τραγουδιστής ισχυρίζεται ότι τον πλησίασε ο μηνυτής αστυνομικός, τον οποίο δεν είχε δει νωρίτερα, ζητώντας του εξηγήσεις. «Ήμουν ήδη σε έντονη ψυχολογική πίεση λόγω του ότι έπρεπε να φτάσω στο νοσοκομείο και η σωματική δυσφορία καθιστούσε αναγκαία την άμεση μετάβαση μου στην κλινική. Ο αστυνομικός μου απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντας μου «Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες». Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και του επισήμανα ότι πρέπει να μεταβώ στην κλινική. Είχα και παλαιότερα πρόβλημα με το στήθος μου. Μου είπε ότι πρέπει να μεταβούμε στο αστυνομικό τμήμα».

Ο Στέλιος Διονυσίου παραδέχεται πως εκνευρίστηκε «γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω πώς ένας νέος άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει το πρόβλημα υγείας, επέμενε αντί να με προστατεύσει και να με αφήσει να πάω στην κλινική που ήταν ακριβώς δίπλα, να επιμένει να με οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα».

Μάλιστα, ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε και σε μια στιχομυθία την οποία, όπως λέει, είχε με τον αστυνομικό. «Για να αποδείξω ότι λέει ψέματα του είπα «Για να σου αποδείξω ότι δεν σε χτύπησα θα κάνω κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μου, σου ορκίζομαι στην ψυχή και τα κόκκαλα του πατέρα μου. Εσύ πού ορκίζεσαι;». Μου απάντησε: «Τα παιδάκια θα παίζουμε τώρα;».

Ο Στέλιος Διονυσίου τονίζει στην απολογία του πως σέβεται τους θεσμούς υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως «κάθε χρόνο τραγουδάω αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις της ΕΛΑΣ».

Οι αστυνομικοί, πάντως, στις καταθέσεις τους μιλούν για απειλές και βρισιές του Στέλιου Διονυσίου μόλις άκουσε ότι δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία.

Ο 27χρονος αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που κατέθεσε τη μήνυση σε βάρος του δίνει τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο. «Περνάει κάθετα την Βασ. Σοφίας κι έρχεται κατά πάνω μου. Αφού είδα ότι δεν σταματάει έκανα άμεσα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο οδηγός του αυτοκινήτου να με χτυπήσει με το δεξιό του καθρέπτη στο δεξί μου χέρι. Του φώναξα έχω την πινακίδα του οχήματος σου και θα σου υποβάλω μήνυση. Ο οδηγός με άκουσε, σταμάτησε κατέβηκε από το αμάξι και με απειλητικό τρόπο με πλησίασε προς το μέτωπο και μου είπε «Τι θες ρε μ…, σας είπα ότι θέλω να περάσω». Του απάντησα «παραμείνατε στο σημείο, θα καλέσω περιπολικό για να σας υποβάλω μήνυση»…. Ενώ μιλούσα τηλεφωνικά με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο οδηγός με πλησίασε και μου είπε «Αντε γ… ρε μ…» και γενικά για τα αστυνομικά μέτρα» περιγράφει.

Ο αστυνομικός επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να πει αν ο Στέλιος Διονυσίου κινήθηκε με δόλο, συμπληρώνει όμως πως «σίγουρα αν δεν είχα κάνει στην άκρη θα μου είχε προξενήσει μεγαλύτερη σωματική βλάβη».

Και οι δυο πρωταγωνιστές του επεισοδίου επικαλούνται τις κάμερες της περιοχής ζητώντας να εξεταστεί το υλικό το οποίο έχουν καταγράψει.