Bollywood και ρακές – Ένας φαντασμαγορικός κρητικός γάμος στην Ινδία

Bollywood και ρακές – Ένας φαντασμαγορικός κρητικός γάμος στην Ινδία

Τρικούβερτο γλέντι με εδέσματα από το ελληνικό νησί

Ήταν ένας γάμος αλλιώτικος και σίγουρα αξέχαστος… σε σκηνικό Bollywood, αλλά με έντονο το άρωμα της Κρήτης, με τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των  αιώνων, με πολύχρωμες φορεσιές και απίθανες χορογραφίες. Στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη γιορτή, μία πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και συναισθημάτων όχι μόνο για το νιόπαντρο ζευγάρι αλλά και για τις οικογένειές τους σε αυτήν την πρώτη τους συνάντηση.

Όπως γράφει το patris.gr,, πρόκειται για τον γάμο ενός κρητικού γιου δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου από το Ηράκλειο με την Ινδή εκλεκτή της καρδιάς του. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη Ghanerao του Rajasthan της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα ήταν μία διήμερη γιορτή αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi.  Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά. Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.

Συγγενείς και φίλοι του γαμπρού από την Κρήτη, την Κολομβία, την Ιρλανδία και την Ελβετία ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για το ευτυχές γεγονός.

Το τελετουργικό του γαμήλιου μυστηρίου  διήρκησε 2,5 ώρες,  με τους συγγενείς και φίλους να είναι ενδεδυμένοι με ινδικές φορεσιές, όπως ήταν η επιθυμία τους.

Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι όπου οι χορογραφίες τύπου Bollywood έκλεψαν την παράσταση με το ζευγάρι να «πρωταγωνιστεί» σε αυτές ενώ την τιμητική τους είχαν οι κρητικοί  και οι καλαματιανοί χοροί. Ο γάμος είχε και ρακή και αμυγδαλωτά από την Κρήτη, τα οποία κρατούσαν οι συγγενείς του γαμπρού.