Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τα αγροτικά συλλαλητήρια

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τα αγροτικά συλλαλητήρια

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες στα εγκαίνια της Agrotica

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των αγροτών  τομέα για τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τις προσεχείς ημέρες με την ευκαιρία της 27ης διεθνούς έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδας - από Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας- θα «κατεβάσει» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, 1 Φεβρουαρίου, τρακτέρ τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανέρχονται σε 100.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωποι των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της 1ης Φεβρουαρίου (σσ. ημέρα των εγκαινίων της 27ης Agrotica, στις 19.00 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου), επισήμαναν ότι το ραντεβού δόθηκε στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως διευκρίνισαν, με την άφιξη των τρακτέρ από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας -ανατολική και βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα και Ημαθία- θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί, στη συμβολή των οδών Στρατού, Β. Γεωργίου, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή και Αγγελάκη.

Από την πλευρά της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο για το Σάββατο 3/2, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου, έχει προγραμματίσει για αύριο συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, εδώ και εβδομάδες στήνουν αγροτικά μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας και παρότι η συμμετοχή φέτος είναι υποτονική, με αποτέλεσμα να αναθεωρούνται κατά τόπους οι κινήσεις των αγροτών, το αρχικό σχέδιο δεν εγκαταλείπεται και παραμένουν στον δρόμο.