Το αρματαγωγό «Λέσβος» έπεσε πάνω σε άλλα πλοία στον ναύσταθμο Σαλαμίνας

Το αρματαγωγό «Λέσβος» έπεσε πάνω σε άλλα πλοία στον ναύσταθμο Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό μελών του πληρώματος, αλλά η ζημιά που έχει υποστεί το αρματαγωγό θα το αναγκάσει να ακινητοποιηθεί για κάποιο καιρό

Σε αγκυροβολημένα πλοία και στην προβλήτα του ναύσταθμου Σαλαμίνας προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης το αρματαγωγό «Λέσβος», ενώ επέστρεφε στη βάση του και κατά τη διάρκεια του κατάπλου.

Το πολεμικό πλοίο βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε άλλα αρματαγωγά που ήταν αγκυροβολημένα και μετά πάνω στην προβλήτα.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από κύκλους του ΓΕΝ και αποδίδεται και στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Οι ίδιες πηγές ωστόσο δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για το μέγεθος της ζημιάς.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό μελών του πληρώματος, αλλά η ζημιά που έχει υποστεί το αρματαγωγό θα το αναγκάσει να ακινητοποιηθεί για κάποιο καιρό.

Πλήρης εκτίμηση της κατάστασης θα γίνει από το πρωί της Τετάρτης ενώ η αρχικές πληροφορίες για την κατάσταση των υπόλοιπων αρματαγωγών είναι πως δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

(φωτό αρχείου)