Τι κατέθεσε η γραμματέας του Τσουκάτου για την υπόθεση Siemens

Τι κατέθεσε η γραμματέας του Τσουκάτου για την υπόθεση Siemens

Άγνοια για συναντήσεις του τότε προϊσταμένου της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο δήλωσε η Ισμήνη Πιστώνη

Η ενδεχόμενη σχέση του Θόδωρου Τσουκάτου με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο βρέθηκε στο επίκεντρο της κατάθεσης της γραμματέως του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Ισμήνης Πιστώνη.

Η μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Siemens πως δεν υπέπεσαν στην αντίληψή της συναντήσεις του τότε προϊσταμένου της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ωστόσο συμπλήρωσε πως έστελναν στο γραφείο του βιογραφικά ανθρώπων που έψαχναν για δουλειά, αλλά και σωματείων που ζητούσαν ενίσχυση, όπως όμως έκαναν και σε άλλες εταιρίες.

Η κ. Πιστώνη αναφέρθηκε, επίσης, σε ραντεβού που είχε ο Θόδωρος Τσουκάτος με τους τότε υπευθύνους του οικονομικού τομέα του ΠΑΣΟΚ πριν προβεί στην δήλωση του 2008, στην οποία ανέφερε ότι το 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, το οποίο τον έχει φέρει στη θέση του κατηγορούμενου, έφυγε από τη Siemens και πήγε στα ταμεία του κόμματος.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος, μέσω του συνηγόρου του, προσκόμισε στο δικαστήριο τα προσωπικά του ημερολόγια της περιόδου 1997-1998, ώστε να έρθουν σε αντιπαραβολή με εκείνα που κατέθεσε η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (72/2018) παρατάθηκε, μέχρι τον Αύγουστο του 2018, ο χρόνος δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών του Μιχάλη Χριστοφοράκου.