«Ήθελαν να με σκοτώσουν, έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα»

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα»

Η κατάθεση του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου για την απόπειρα σε βάρος του - «Έδειξε» ως ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Αρ. Φλώρο

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους… Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία». Αυτό κατέθεσε ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την επίθεση που δέχτηκε από δυο Αλβανούς στις 3 Νοεμβρίου του 2014 έξω από το σπίτι του, στην Πεντέλη.

Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο, εξέφρασε την πεποίθηση πως πίσω από το χτύπημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του βρίσκεται ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας από τον οποίο, όπως είπε, έχει δεχθεί απειλές.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε συνάντηση την οποία, όπως κατέθεσε, είχε με τον επιχειρηματία, όπου τον ρώτησε: «Τι συμβαίνει; Γιατί;» και εκείνος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, άρχισε να φωνάζει εξαπολύοντας απειλές εναντίον του. «Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή...», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, μίλησε και για άλλα περιστατικά απειλών που δέχτηκε από τρίτα πρόσωπα ακόμη και κατά τα έτη 2016 – 2017.

Τον Ιούλιο του 2017, όπως είπε ο δικηγόρος, είχε μια ακόμη συνάντηση με την κατηγορούμενο επιχειρηματία μέσα στις φυλακές, μετά από πρωτοβουλία που έλαβε ο δικηγόρος του σε μια προσπάθεια «να αρθούν οι αντιπαραθέσεις».

«Ήταν μια απείθαρχη θα έλεγα συζήτηση χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα», είπε ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας πως «επειδή έχουν ακουστεί πολλά», ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευάσει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του, σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία που -όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος- έχει στραφεί εναντίον του με μήνυση και αγωγή.

Η κατάθεση του δικηγόρου αμφισβητήθηκε από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου επιχειρηματία. «Αυτοί που εκτελούν συμβόλαια θανάτου γαζώνουν...», είπαν χαρακτηριστικά, με τον μάρτυρα να αντιδρά στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης κατηγορώντας τους συνηγόρους ότι επιχειρούν να μετατρέψουν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του σε ληστεία.

«Όλοι πεθαμένοι είστε…»

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, με τον έναν από τους κατηγορούμενους Αλβανούς, που μαζί με τον συμπατριώτη συγκατηγορούμενό του φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, να καταγγέλλει ότι προσπάθησαν να τον δηλητηριάσουν. Όταν δε ζήτησε διακοπή της δίκης για να εξεταστεί η καταγγελία του και το αίτημα του δεν έγινε δεκτό, τα αίματα άναψαν…

Κατηγορούμενος: Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά πάρτε τα και βάλτε τα στον κ... σας

Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη

Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε ...

Η ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης δεν στάθηκε ικανή για να πέσουν οι τόνοι.

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ... σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ....καρ.....πουτ.....Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;» φώναξαν οι κατηγορούμενοι.

Την ίδια ώρα έστρεψαν τα βέλη τους και στον συγκατηγορούμενο τους Αριστείδη Φλώρο, όταν τον άκουσαν να λέει ότι αρνείται ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

«Τι αρνείσε ρε παλιοπ......;» του είπε ένας εκ των συγκατηγορουμένων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, οι οποίοι αποχώρησαν από τη δίκη, έκαναν λόγο για Κούρδο κρατούμενο που κατέθεσε στον εισαγγελέα των φυλακών ότι είχε λάβει εντολή να προβεί στη δολοφονία εντολέων τους.