Κλειστή η παλαιά οδός Κοζάνης-Ιωαννίνων λόγω κατολίσθησης βράχων

Κλειστή η παλαιά οδός Κοζάνης-Ιωαννίνων λόγω κατολίσθησης βράχων

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού βράχων από δρόμο στο Επταχώρι Καστοριάς, που παραμένει κλειστός μετά από μικρού μεγέθους κατολίσθηση στο οδόστρωμα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Καρυπίδου, προκειμένου να γίνει απομάκρυνση των τεράστιων βράχων που έχουν πέσει στο οδόστρωμα από συνεργείο του εργολάβου, θα χρειαστεί να γίνει χρήση εκρηκτικών, κάτι που απαιτεί ειδικές άδειες, την έκδοση των οποίων ολοκληρώνουν με ταχείς ρυθμούς οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Ιωαννίνων, 500 μέτρα πριν από το Επταχώρι, θα μείνει προσωρινά κλειστός. Στο συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής οι κατολισθήσεις βράχων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τις πυκνές χιονοπτώσεις και τις βροχές, είναι συχνό φαινόμενο εξαιτίας των σαθρών πετρωμάτων της περιοχής. Η κ. Καρυπίδου βρέθηκε σήμερα στο σημείο με τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας.