Συνέχεια στο θρίλερ με το πλοίο Andromeda

Συνέχεια στο θρίλερ με το πλοίο Andromeda

Παρουσιάζεται στην αστυνομία εντός της ημέρας ο διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Σε θρίλερ χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση με τους 410 τόνους εκρηκτικών που μετέφερε το πλοίο «Andromeda» στην Κρήτη, το οποίο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είχε προορισμό τη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας, στην οποία ανήκει το πλοίο, εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να εκτελεστεί σχετικό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για τον ίδιο από την Εισαγγελία Πειραιά.

Ο ίδιος, μιλώντας πρόσφατα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε δηλώσει ότι είναι πάντα στη διάθεση των Αρχών για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ενώ υποστήριξε ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρίσκονταν σε «ομηρεία» λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από δύο τουρκικές εταιρείες, στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και, όπως τόνισε, δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί, όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Ο συνήγορός του ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με το ένταλμα σύλληψης του πελάτη του, ότι από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της εταιρείας, στην οποία ανήκει το «Andromeda», είχε υποβάλει υπόμνημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, με το οποίο γνωστοποιούσε ότι είναι στη διάθεση των Αρχών.

Σύμφωνα με το συνήγορο, ο πελάτης του μετέβη αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία, αλλά του συνέστησαν να μεταβεί στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να εκτελεστεί το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι οι οκτώ ναυτικοί, πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...