Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα

Αναστατώθηκε η πρωτεύουσα από την επιφανειακή σεισμική δόνηση

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή απόψε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:24 και ήταν έντασης 4,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας και 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας.

Στην περιοχή της Σταμάτας τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού και ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,4 Ρίχτερ. Ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι η σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πιθανότατα ήταν ο κύριος σεισμός. «Τα στοιχεία είναι υπέρ όλων μας. Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί 100% ότι δεν θα γίνει ακόμα μεγαλύτερός σεισμός. Τα στοιχεία όμως είναι υπέρ της ηρεμίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές.