Συνέλαβαν τον Τούρκο αξιωματικό μετά την άρση του ασύλου

Συνέλαβαν τον Τούρκο αξιωματικό μετά την άρση του ασύλου

Μεταφέρθηκε και πάλι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου παραμένει ως διοικητικά κρατούμενος

Συνέλαβαν τον Τούρκο αξιωματικό καθώς θυμίζουμε ότι το το διοικητικό Εφετειο ανέστειλε την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη, που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Ο Τούρκος στρατιωτικός συνελήφθη από αστυνομικούς στην Υπηρεσία Ασύλου, όπου είχε μεταβεί με τον δικηγόρο του, με βάση διοικητητική απόφαση για κράτηση του, καθώς η προσωρινή αναστολή της χορήγησης ασύλου τον επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση, γι' αυτό μεταφέρθηκε και πάλι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου θα παραμείνει ως διοικητικά κρατούμενος.

Το δικαστηριο έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργειου Μεταναστευτικής Πολιτικής για χορήγηση προσωρινής διαταγής με αποτέλεσμα να παγώσει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου ,η οποία χορήγησε άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, μέχρι να κριθεί η αίτηση αναστολής του ασύλου που εκκρεμεί.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού. Επισημαίνεται δε ότι η αίτηση ακύρωσης της επίμαχης απόφασης που εχει καταθέσει η κυβέρνηση θα συζητηθεί σύντομα , δηλαδή στις 15 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος του Θ’Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου θέτει στην απόφαση της τον όρο «η διοίκηση να απέχει από κάθε ενέργεια σκοπούσα στην εξαναγκασμένη αναχώρηση του Τούρκου υπηκόου από τη χώρα».