Ποινές-μαμούθ σε δουλεμπόρους επικύρωσε ο Άρειος Πάγος

Ποινές-μαμούθ σε δουλεμπόρους επικύρωσε ο Άρειος Πάγος

Συνολική κάθειρξη 92 ετών και χρηματική ποινή 830.000 ευρώ σε τρεις καταδικασθέντες

Με τη σφραγίδα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επικυρώθηκαν δυο δικαστικές αποφάσεις Εφετείου με τις οποίες επιβλήθηκε συνολική κάθειρξη 92 ετών και χρηματική ποινή 830.000 ευρώ σε τρεις δουλεμπόρους, που κρατούνται στις φυλακές, για τη διακίνηση 35 παράτυπων μεταναστών.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι υπήκοοι Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2011 στην Αθήνα όταν, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως μέσα στο φορτηγό τους είχαν στοιβαγμένους δεκαεπτά Αφγανούς. Όλοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και τελικός τους προορισμός ήταν η Ιταλία. Ο καθένας είχε καταβάλει σε μέλη του κυκλώματος από 2.500-3.000 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση διαδραματίστηκε τον Ιούνιο του 2014, όταν από τα παράλια της Τουρκίας δεκαοκτώ Σύριοι, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, μπήκαν σε φουσκωτό με προορισμό την Ελλάδα. Οι Σύριοι, σύμφωνα με την απόφαση, έδωσαν για το ταξίδι τους 2.500 ευρώ ο καθένας σε Τούρκο υπήκοο.

Το 7,5 μέτρων φουσκωτό έγινε αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών όπου και συνελήφθη ο φερόμενος ως διακινητής.