Να δικαστεί στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο ζητούν οι γονείς της

Να δικαστεί στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο ζητούν οι γονείς της

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για την κόρη τους που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ

Να επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ Ειρήνης Μελισσαροπούλου ζητούν οι γονείς της. Οι γονείς του νεαρού μοντέλου που κρατείται για υπόθεση ναρκωτικών, μέσω του συνηγόρου τους Σάκη Κεχαγιόγλου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών αναφορά- αίτηση με την οποία ενημέρωσαν την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ.

Στην αίτησή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομικού τους παραστάτη, αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη να δικαστεί στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Επιπλέον ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.