Στο εδώλιο η σπείρα που θα έβαζε βόμβα στο αυτοκίνητο του Πολάκη

Στο εδώλιο η σπείρα που θα έβαζε βόμβα στο αυτοκίνητο του Πολάκη

Τα μέλη της κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση που είχε εξαρθρωθεί το 2014 στο Ρέθυμνο, της οποία τα μέλη κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων σε σχέση με όπλα, ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, ξυλοδαρμούς κ.α.

Ακόμη, εμπλέκονται στην σχεδιαζόμενη τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Πρόκειται για δίκη με 82 κατηγορούμενους και περισσότερους από 40 δικηγόρους, η οποία θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΜΑΙΧ ακριβώς λόγω του αριοθμού των εμπλεκομένων.

Ο κ. Πολάκης, προσερχόμενος στην αίθουσα, σε δήλωσή του στα μέσα τόνισε ότι, «ήρθα να καταθέσω ως μάρτυρας, για την δίκη της εγκληματικής οργάνωσης που αφορά τη δική μου υπόθεση, δηλαδή την ενημέρωση που είχα από την Ασφάλεια ότι υπήρξε προετοιμασία και εξοπλισμός, από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να προβεί σε τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο μου ή στο σπίτι μου δεν είναι διαπιστωμένο τι ακριβώς. Μέσα από την παρακολούθηση των τηλεφώνων, που είχε κάνει η Ασφάλεια στα πλαίσια της εξιχνίασης, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, διαπιστώθηκε ότι κάποιο μέλος, έψαχνε να βρει το αυτοκίνητο μου, που σταθμεύει κλπ, και σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μετά από αυτές τις συνομιλίες, προμηθεύτηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Αυτή η ενέργεια απετράπη, καθώς έγινε εισβολή της Αστυνομίας, σε ιδιωτικό χώρο, και κατασχέθηκε η εκρηκτική ύλη».

Πάγιο αίτημα του κ. Πολάκη, είναι όπως τόνισε, να μάθει ποιος είναι ο άνθρωπος που έβαλε το συγκεκριμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να προμηθευτεί τον μηχανισμό και να αναλάβει την όλη διαδικασία, καθώς «είναι συγγενής με μία οικογένεια στα Σφακιά με την οποία ήμασταν σε αντιδικεία με το δήμο για καταπάτηση περιουσίας,που δεν είχα επιτρέψει να καταπατηθεί».