Μανιακός… αντιεξουσιαστής έκαιγε κατά συρροήν μελίσσια!

Μανιακός… αντιεξουσιαστής έκαιγε κατά συρροήν μελίσσια!

Στην κατοχή του βρέθηκε κλεμμένο μέλι, ποδήλατα αλλά και τεκμήρια από ληστείες τραπεζών

Ένας 49χρονος που δηλώνει μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκεται πίσω από την κατά συρροήν πυρπόληση μελισσιών, στη Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και του Πηλίου!

Ο 49χρονος είχε το ορμητήριό του σε χωριό της Φθιώτιδας και συνελήφθη μετά από ένταλμα για την εμπλοκή του σε εννέα ληστείες τραπεζών στην Αττική, μετά πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας.

Ο συλληφθείς εμπλέκεται σε περιπτώσεις καταστροφών μελισσιών στην Παύλιανη Φθιώτιδας και σε άλλες περιοχές αλλά και σε τουλάχιστον 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού. Υπολογίζεται ότι έχει καταστρέψει 1135 μελισσοσμήνη με πληθυσμό άνω των 55 εκατομμυρίων μελισσών. Το σύνολο της ζημιάς που προκάλεσε φτάνει τα 600.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το lamiareport, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του, αξιολογώντας πληροφορίες από μελισσοκόμους και μετά από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που τους οδήγησε στο κρησφύγετο του 49χρονου στο χωριό Μπράλος της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο δράστης έφτανε με ενοικιασμένα αμάξια, στον Μπράλο και από κει εξορμούσε σε ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, όπως στην Γκιώνα, στα Βαρδούσια, στην Οίτη αλλά και στο Πήλιο, όπου έβρισκε κυψέλες από τις οποίες έκλεβε το μέλι και στη συνέχεια έκαιγε τα σμήνη ή τα κατέστρεφε πετώντας τα σε γκρεμούς. Η εξακολουθητική παράνομη δράση του υπολογίζεται από το Μάιο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2017.

Βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία

Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο κατέστρεφε τα μελίσσια, του είχε προσδώσει τον χαρακτηρισμό του μανιακού.

Στο κρυφό σπίτι που διατηρούσε στον Μπράλο μετά από νομότυπη έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλές συσκευασίες μελιού και ένας μελισσοεξαγωγέας.Επίσης εντοπίστηκαν πανάκριβα αγωνιστικά ποδήλατα, καθώς και μπουφάν και λοιπός ορειβατικός εξοπλισμός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 49χρονος συνελήφθη για την υπόθεση ληστειών στις οποίες εμπλέκεται από το 2002 μέχρι και το 2009 με τη λεία τους να φτάνει στα 290.000 ευρώ! Επιπλέον στο ποινικό του μητρώο έχει και διάφορους εμπρησμούς στο νομό Μαγνησίας από όπου έλκει την καταγωγή του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...