Την έκδοση του «Mr Bitcoin» αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Την έκδοση του «Mr Bitcoin» αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Τον τελευταίο λόγο για την έκδοση ή όχι έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Το «πράσινο φως» άναψε ο Άρειος Πάγος στην έκδοση στις ΗΠΑ του γνωστού ως «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ που κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων. Το ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε το αίτημα του 38χρονου Ρώσου ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν εμπιστεύεται την αμερικανική δικαιοσύνη. Τώρα, τον τελευταίο λόγο για την έκδοση ή όχι του «Mr Bitcoin» έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος εκ του νόμου είναι ο τελευταίος που αποφαίνεται και ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει καθοριστικά την έκβαση της υπόθεσης.

Ο 38χρονος , για την έκδοση του οποίου ερίζουν αμερικανικές και ρωσικές αρχές, αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του το ρόλο του απλού συμβούλου της επίμαχης πλατφόρμας.

"Ασχολούμαι με την παραγωγή κρυπτονομισμάτων σε επίπεδο συμβουλών. Είμαι σύμβουλος και η πλατφόρμα ήταν ένας πελάτης μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι ιδιοκτήτης" ισχυρίστηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου ζητώντας να μην εκδοθείς στις ΗΠΑ όπου , σύμφωνα με το ένταλμα που έχουν εκδώσει φέρεται ως διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e να ξέπλενε κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων, την περίοδο 2011-2016.