Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για απάτη μαμούθ με πώληση χρυσού ο πρόεδρος του Άρη

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για απάτη μαμούθ με πώληση χρυσού ο πρόεδρος του Άρη

Ο Ν. Λάσκαρης και η σύζυγός του οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση αγοραπωλησίας χρυσού μέσω διαδικτύου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, και η σύζυγος του Τζώρτζια Ευσέβιου οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση  απάτης-«μαμούθ» που αφορά σε αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτύου.

Μετά την απολογία τους ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλλαν στους δυο κατηγορούμενους συνολική χρηματική εγγύηση 400.000 ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα,  μια φορά το μήνα. «Ουσιαστικά τελειώσαμε με ένα σκέλος της διαδικασίας  έχουν μπει οι βάσεις για να αποδειχθεί η αθωότητα μας» δήλωσε μετά την απολογία του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι αρνήθηκε ότι εξαπάτησε  το Λετονό  επιχειρηματία ο οποίος τους   κατηγορεί για υπεξαίρεση χρυσού και εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν δικά τους και πως η συνεργασία τους περιοριζόταν στη χρήση της διαδικτυακής του πλατφόρμας για αγοραπωλησίες χρυσού.

Μάλιστα, το ζεύγος έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του επιχειρηματία τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο στην Ελβετία και στην Μεγάλη Βρετανία κατηγορώντας τον για εκβίαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.