Τσάι στα γρήγορα για Εμινέ Ερντογάν και Μπέτυ Μπαζιάνα

Τσάι στα γρήγορα για Εμινέ Ερντογάν και Μπέτυ Μπαζιάνα

Χαμογελαστή η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφτηκε τη σύζυγο του Τούρκου προέδρου

Ένα τσάι στα γρήγορα ήπιαν τελικά η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, με τη σύζυγο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δυο κυριών διήρκεσε πενήντα περίπου λεπτά.

Η Εμινέ Ερντογάν επικαλέστηκε ξαφνική αδιαθεσία. Έτσι ακύρωσε την επίσκεψη που θα έκανε με την κ. Μπαζιάνα στο Μουσείο Ακρόπολης και – αντ’ αυτού- κάλεσε την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», όπου διαμένει το ζεύγος Ερντογάν.

 

Η κ. Μπαζιάνα βγήκε ιδιαιτέρως ευδιάθετη από το ξενοδοχείο, όπου την προσκάλεσε η Εμινέ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και η κ. Μπαζιάνα έδειξε στην κ. Ερντογάν τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μάλιστα, η κ. Μπαζιάνα της είπε ότι βούλησή της είναι, την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα, να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια, οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.
Μίλησε ακόμα για την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Ωστόσο, το κακό κλίμα που επικράτησε τόσο στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν, όσο και στη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον ομόλογό του, προκαλεί ερωτήματα στον ελληνικό Τύπο αλλά και την κοινωνία γενικότερα για το αν ο πραγματικός λόγος της ακύρωσης είναι η αδιαθεσία της κ. Εμινέ Ερντογάν.

Οι φωτογραφίες είναι του ρεπόρτερ του news, Γιάννη Κέμμου

Παρακαλούμε περιμένετε ...