Οργανοπαίχτης έγινε καθηγητής μουσικής με πλαστό πτυχίο

Οργανοπαίχτης έγινε καθηγητής μουσικής με πλαστό πτυχίο

5 χρόνια φυλάκιση σε καθηγητή στη Θεσσαλία

Μπορεί να μην διέθετε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, όμως κατάφερε να γίνει καθηγητής Μουσικής και να διδάσκει σε σχολεία της Θεσσαλίας για περίπου δέκα χρόνια ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με ένα ποσό της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ.

Ένας 49χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με πέντε χρόνια φυλάκισης, με τριετή αναστολή, για την απάτη του αυτή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ενώπιον ανακριτικών αρχών ο ίδιος είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως το πτυχίο του το είχε πλαστογραφήσει η πρώην σύντροφός του, ενώ το χρησιμοποίησε εξαιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν. Αρνήθηκε ωστόσο ότι τέλεσε την απάτη σε βάρος του δημοσίου κι αυτό διότι πρόσφερε υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια, ως καθηγητής παρά το γεγονός πως δεν είχε το πτυχίο στην πραγματικότητα.

Όσον αφορά στις γνώσεις του, τόνισε πως είχε και πρακτικές και θεωρητικές ισάξιες με έναν πραγματικό πτυχιούχο καθώς ήταν οργανοπαίκτης από μικρό παιδί. «Με άλλα λόγια το ποσό αυτό θα το πρόσφερε το κράτος ούτως ή άλλως σε κάποιον άλλο εκπαιδευτικό» τόνισε και συμπλήρωσε πως «έχω μετανιώσει για την πράξη μου και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Προσπάθησα όμως να υπηρετήσω την παιδεία με όλες μου τις δυνάμεις και ουδέποτε τέθηκε θέμα ελλιπών γνώσεων ή οποιασδήποτε άλλης παραβατικής συμπεριφοράς».

Ο μουσικός κρίθηκε ένοχος για την πράξη της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου άνω των 150 χιλιάδων ευρώ και για απάτη σε βάρος του δημοσίου άνω των 150 χιλιάδων ευρώ. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με τριετή αναστολή.

Όλα ξεκίνησαν το 2003, οπότε πλαστογραφεί ένα πτυχίο Μουσικών Σπουδών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και το καταθέτει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για θέση αναπληρωτή.

Πετυχαίνει αρχικά την πρόσληψή του σε χωριό του νομού. Στη συνέχεια για την επόμενη χρονιά καταθέτει εκ νέου τα χαρτιά του ως μόνιμος εκπαιδευτικός και ακολούθως υπηρέτησε σε πόλεις της Θεσσαλίας. Αυτό όμως μέχρι το 2013 όταν και έφτασε η ώρα του ελέγχου από όπου και αποκαλύφθηκε η απάτη.

ΠΗΓΗ: Ελευθερία