Τέλος στο αναλογικό σήμα από Χορτιάτη

Αλλάζει από 14 Δεκεμβρίου η εκπομπή σήματος στη Θεσσαλονίκη καθώς διακόπτεται το αναλογικό σήμα από τον Χορτιάτη και ξεκινά η εκπομπή ψηφιακού σήματος. Όλα αυτά σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2691/Β΄/4-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η μεταβολή θα ισχύσει από τις 03:00 πρωινή της 14ης Δεκεμβρίου 2012.

Έτσι, πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής καλύπτει πάνω από 1,5 εκ. τηλεθεατές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης: “Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει τη βούλησή μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας. Θέτουμε τη χώρα μας σε ισότιμη βάση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προσφέρουμε στους Έλληνες τηλεθεατές τις αναβαθμισμένες δυνατότητες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η μετάβαση θα συνεχιστεί και σε υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας, με στόχο σύντομα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνει τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής”