Για τα «ευρώ κάτω από το τραπέζι» στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν

Για τα «ευρώ κάτω από το τραπέζι» στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν

Κατηγορούνται για χρηματισμό από εταιρεία για να υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, η σύζυγος του, Γεωργία και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης για την υπόθεση εκατομμυρίων μάρκων που φέρονται να δόθηκαν κάτω από το τραπέζι προκειμένου η γερμανική εταιρεία Hospitalia International να συνάψει σύμβαση με το νοσοκομείο.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, υιοθετώντας την  πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Σταυρούλας Στεφανάτου, παραπέμπει σε δίκη με το υπ΄ αριθμόν 2190/2017 βούλευμα του τους κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, από κοινού και μη, κατ’  εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Η υπόθεση αφορά «μίζα» 3,1 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να είχε καταβληθεί, προκειμένου η Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ωστόσο αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ενώ η σύζυγος του είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.