Απεργία πείνας ξεκινούν Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα

Απεργία πείνας ξεκινούν Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα

Ποια είναι τα αιτήματα των δύο μελών της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας

Απεργία πείνας ξεκινούν οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, όπως ανακοίνωσαν με κείμενό τους που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» εκφράζουν τα εξής αιτήματα:

«- Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.

- Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.

- Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.

- Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης».

Παράλληλα, ζητούν:

- Το επισκεπτήριο με το παιδί τους να διαρκεί τουλάχιστον τρεις ώρες.

- Το επισκεπτήριο μεταξύ τους δύο ώρες.
- Ανάλογες ρυθμίσεις να προβλέπονται και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ θα πρέπει να επεκταθεί ο ελάχιστος χρόνος συναντήσεων γονέων με τα παιδιά τους.

Οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας ζητούν να μπορέσουν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί τους και με τους δικηγόρους τους, ενώ δηλώνουν εξ αρχής πως δεν θα δεχθούν ορό κατά την νοσηλεία τους στο νοσοκομείο, αλλά θα λαμβάνουν μόνο νερό καθ’ όλη την διάρκεια της απεργίας, «και να μην σκεφθούν να μας υποβάλλουν σε υποχρεωτική σίτιση», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.