Δολοφόνος Δώρας: Μπορεί να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι στη διάρκεια της πάλης

Δολοφόνος Δώρας: Μπορεί να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι στη διάρκεια της πάλης

Προκλητικός στην απολογία του ο 58χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Προκλητικός εμφανίστηκε στην απολογία του ο 58χρονος ο οποίος προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. «Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης», είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως η άτυχη κοπέλα ήταν εκείνη που του επιτέθηκε. «Προσπαθούσα να ξεφύγω ενώ εκείνη δε με άφηνε» είπε χαρακτηριστικά.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

«Πήρα την τσάντα στα χέρια μου και κινήθηκα προς τα δεξιά για να φύγω. Τότε η παθούσα με έπιασε από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε «αλήτη την τσάντα μου» και προσπάθησε να πάρει την τσάντα της πίσω», αναφέρει υποστηρίζοντας πως αμέσως μετά έπεσαν στο έδαφος και ακολούθησε πάλη για τα επόμενα 5-6 λεπτά.

«Έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην κατοχή μου για να την φοβερίσω για να με αφήσει να φύγω. Όταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι που κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως όμως πριν μου πιάσει το χέρι έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικώς μου έπιασε το χέρι κι εγώ στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να τη χτύπησα στο πρόσωπο. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω ενώ εκείνη δε με άφηνε. Το πλήγμα στη θωρακική χώρα που φαίνεται σοβαρό δε θυμάμαι πως ακριβώς επήλθε.

Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης», περιέγραψε.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αποδέχθηκε μόνο την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και αρνήθηκε αυτές της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα επαναλαμβάνοντας ότι ήταν «σε κακή κατάσταση γιατί είχα δύο μέρες να πάρω τη δόση μου» ενώ ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο προκειμένου να διαπιστωθεί η τοξικομανία του.

Ολόκληρη η απολογία έχει ως εξής:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Αποδέχομαι τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας. Στις 18/10/2017 είχα πάει στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών με το σκοπό να αφαιρέσω μπρούτζινες καντήλες, τις οποίες στη συνέχεια θα πουλούσα για να εξασφαλίσω τη δόση μου, δεδομένου ότι είμαι 20 χρόνια τοξικομανής. Ήμουν σε κακή κατάσταση γιατί είχα δύο μέρες να πάρω τη δόση μου. Κάποια στιγμή είδα πάνω σ ένα πεζούλι μια τσάντα και πήγα να την κλέψω, καθώς θεώρησα ότι είχε χρήματα μέσα. Πήρα την τσάντα στα χέρια μου και κινήθηκα προς τα δεξιά για να φύγω. Τότε η παθούσα με έπιασα από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε «αλήτη την τσάντα μου» και προσπάθησε να πάρει την τσάντα της πίσω. Την κοπέλα δεν την είχα δει καθώς πρέπει να ήταν σ ένα παρεκκλήσι. Ακολούθησε πάλη με την κοπέλα κατά τη διάρκεια της οποίας πέσαμε στο έδαφος και οι δύο.

Στη συνέχεια έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην κατοχή μου για να την φοβερίσω για να με αφήσει να φύγω. Όταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι με που κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως όμως πριν μου πιάσει το χέρι έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικώς μου έπιασε το χέρι κι εγώ στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να τη χτύπησα στο πρόσωπο. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω ενώ εκείνη δε με άφηνε. Το πλήγμα στη θωρακική χώρα που φαίνεται σοβαρό δε θυμάμαι πως ακριβώς επήλθε.

Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης. Εκτιμώ ότι η πάλη με την παθούσα κράτησε 5-6 λεπτά. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε η παθούσα ότι έχει χτυπηθεί και με άφησε. Στηρίχτηκε στο ένα γόνατο για να σηκωθεί και άρχισε να περπατάει κρατώντας την κοιλιά και το αριστερό πλευρό της προς κάποιες γυναίκες από τις οποίες ζήτησε βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της πάλης η παθούσα φώναξε δύο φορές «αστυνομία». Αμέσως αφού απομακρύνθηκε η παθούσα, πήρα την τσάντα και κατευθύνθηκα προς την έξοδο του νεκροταφείου, προς τις γραμμές του ΗΣΑΠ. Καθ οδόν διαπίστωσα ότι τα χέρια μου είχαν αίματα και τα σκούπισα με κάτι χαρτοπετσέτες που είχα στην τσέπη μου. Τις χαρτοπετσέτες τις πέταξα στο νεκροταφείο. Βγήκα από το νεκροταφείο και προχώρησα προς το γήπεδο της Ριζούπολης, σε ένα οικόπεδο πιο κάτω από το γήπεδο άδειασα την τσάντα και διαπίστωσα ότι μέσα είχε ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε 5 ευρώ και τραπεζικές κάρτες. Πήρα τα 5 ευρώ και το κινητό, ενώ την τσάντα την άφησα στο οικόπεδο. Ακολούθως κατέβηκα στην Ομόνοια και πήγα σε ένα μαγαζί Πακιστανών στην οδό Σοφοκλέους, όπου πούλησα το κινητό έναντι 20 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά και τα 5 ευρώ αγόρασα από την πλατεία Βάθης ναρκωτικά. Μετά από λίγες ημέρες όταν έμαθα το θάνατο της κοπέλας, πήγα στο οικόπεδο που είχα αφήσει την τσάντα, έριξα λίγο πετρέλαιο και την έκαψα».

Όταν ερωτήθηκε για την αλλαγή στην κατάθεσή του στην αστυνομία, που ήταν διαφορετική, εκείνος απάντησε: «Ουδέποτε ανέφερα τα παραπάνω κατά την προανακριτική μου κατάθεση. Οι αστυνομικοί μίλησαν μαζί μου ανεπίσημα σε ένα δωμάτιο και στην συνέχεια έγραψαν την κατάθεσή μου την οποία μου διάβασαν εν περιλήψει. Δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να τη διαβάσω κι εγώ. Έτσι δεν ξέρω τι πραγματικά γράφτηκε. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έγινε. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η τοξικομανία μου.

Προσπάθησαν να τον λιντσάρουν ξανά

Μία ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα για να αποχωρήσει με ασφάλεια από τα δικαστήρια ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, μετά από πολλές ώρες που ήταν εγκλωβισμένος εκεί, «πολιορκημένος» από τους γονείς της άτυχης κοπέλας.

Οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, που είχαν απομακρυνθεί από αστυνομικές δυνάμεις στην άκρη του κτιρίου, προσπάθησαν εκ νέου να λιντσάρουν τον 58χρονο, ενώ όταν εκείνος τελικά φυγαδεύτηκε, επιτέθηκαν στον συνήγορό του, κατά την προσπάθεια του να φύγει με ταξί από την Ευελπίδων.

1
σχόλιο
  1. avatar Ερωτιάρης

    Ακριβώς έτσι όπως τα λέει είναι, καμία αμφιβολία!!!
    Η κοπέλα φταίει που έπεσε πάνω στο μαχαίρι του...περίπου 14 φορές.

    Με ενοχλεί όταν κάποιος προσπαθεί με τόσο γελοίο τρόπο, να καλύψει ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα, δεν ξέρω ΠΟΙΟΣ του δίνει τέτοιες συμβουλές αλλά μάλλον ο συμβουλάτοράς του, προσπαθεί να εξαγριώσει τον κόσμο ακόμη περισότερο...δια της πλαγίας Οδού, ο νοών νοείτω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...