Στη Θεσσαλονίκη η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Στη Θεσσαλονίκη η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Στη Θεσσαλονίκη πριν το τελικό ταξίδι στην Pyeongchang

Στη Θεσσαλονίκη και την Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην Τούμπα, έφτασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες από την αρχαία Ολυμπία.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το βωμό άναψε με την Φλόγα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Αθανάσιος Βασιλείαδης ενώ στην Τούμπα έφτασε αντιπροσωπεία επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018.

Στη συνέχεια την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει ο ο Παραολυμπιονίκης, πρωταθλητής Κολύμβησης Παναγιώτης Χριστάκης.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ν.Κορέας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, γράφει το thestival.gr.

Στην εκδήλωση θα παραβρέθηκαν  ακόμα αντιπροσωπείες Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων καθώς επίσης και Αθλητικών Σωματείων της Τούμπας.