«Όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή είπε ο εισαγγελέας

«Όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή είπε ο εισαγγελέας

Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη, υποστηρίζει ο εισαγγελικός λειτουργός

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της 29χρονης Ηριάννας, η οποία βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ζήτησε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Γιώργος Γεράκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην εισήγηση του παραδέχθηκε πως ο εγκλεισμός της 29χρονης μεταδιδακτορικής φοιτήτριας, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, δημιουργεί προβλήματα στην πορεία της, αλλά όχι ανεπανόρθωτη βλάβη.

«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη.  Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον», είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα, προσθέτοντας πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται σε νέα γεγονότα. «Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».

Αναφερόμενος δε στην τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα ο εισαγγελέας υπογράμμισε : «Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση».

 
Νωρίτερα, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε «όχι» και στην αίτηση αναστολής του 33χρονου Περικλή ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί για την ίδια κατηγορία.

Στην εισήγηση του ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απόρριψη της αίτησης, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα στοιχεία που είχε στα χέρια του το προηγούμενο δικαστήριο. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως σήμερα δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του κατηγορούμενου.

«Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» είπε ο κ. Γεράκης τονίζοντας : «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραλειφθεί».