“Οι συνάδελφοί μου έπιναν ουζάκια με κατηγορούμενους υπαλλήλους”

Η καταγγελία της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, για τα εμπόδια που συνάντησε όταν έκανε έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης για το έλλειμμα των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και όπως κατήγγειλε η κυρία Τσεμπερά, οι συνάδελφοί της έπιναν ούζα με κατηγορούμενους υπαλλήλους.

Ανατρέχοντας στη στιγμή που της ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι εκείνη είχε αρχικά αρνηθεί να συμμετέχει, βλέποντας τα ονόματα του συνεργείου των εφοριακών, με τους οποίους έπρεπε να συνεργαστεί. Όπως είπε συνέταξε έγγραφη αναφορά στο υπουργείο, με την οποία ζητούσε την αντικατάστασή τους. 

Για την υπόθεση κάθονται στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τρεις αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου και 13 υπάλληλοι, μεταξύ αυτών ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.