Έξω από τη ΓΑΔΑ τώρα οι λιμενεργάτες

Νέα έκταση παίρνει η πρωινή εισβολή εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Υπουργείο Άμυνας. Οι προσαγωγές που έγιναν από την Αστυνομία εντός του χώρου του Πενταγώνου λειτούργησαν "εμπρηστικά" ως προς τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας μετέφερε τους συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τους διαδηλωτές, αρκετοί από αυτούς ξεκίνησαν να κατευθύνονται με κάθε μέσο (με το Μετρό, ακόμη και με τα πόδια!) προς τα κεντρικά της Αστυνομίας.

Έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και διαμαρτύρονται σε ένδειξη συμπαράστασης σε όσους συναδέλφους τους κρατούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συνολικές προσαγωγές εργαζομένων αφορούν περίπου 110 άτομα.

Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας έχει αποκλειστεί από τους διαδηλωτές και είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα, προκαλώντας κυκλοφοριακό "έμφραγμα" στο σημείο.

Η Αστυνομία δεν έχει αφήσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν τα σκαλιά του κτιρίου της ΓΑΔΑ. Μία διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί μπροστά από την είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές όμως τους πετούν νερό.

Άλλη μία διμοιρία των ΜΑΤ, με εξοπλισμό με χημικά, βρίσκεται πίσω από τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους. Πριν από λίγο έπεσαν δακρυγόνα και ορισμένα χημικά προς το συγκεντρωμένο πλήθος επειδή οι διαδηλωτές αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας καθώς και οι νοσοκομειακόί ιατροί που κάνουν στάση εργασίας ως τις 16:00 κατευθύνονται κι εκείνοι με τη σειρά τους προς τη ΓΑΔΑ.

Αντιδράσεις των κομμάτων - Δένδιας: "Να υπάρξουν κυρώσεις"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκεται εντός του κτιρίου μαζί με άτομα επικεφαλής της πρωινής διαμαρτυρίας αναφορικά με την τύχη των προσαχθέντων διαδηλωτών.

"Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας", καταγγέλλει το ΚΚΕ αναφορικά με τα επεισόδια που προηγήθηκαν στο χώρο του Πενταγώνου.

Για το πρωινό συμβάν, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για το τι ακριβώς συνέβη. "Να υπάρξουν κυρώσεις", υποστήριξε ο κ. Δένδιας.

Γιατί δεν έγινε το προκαθορισμένο ραντεβού με τον υφυπουργό Άμυνας

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιπροσωπεία των εργαζομένων παραμένει εντός του χώρου για να συναντήσει τον υφυπουργό Αμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη μιας και ηρέμησαν τα πνεύματα στο σημείο.

O Δημήτρης Ελευσινιώτης είχε προκαθορισμένο ραντεβού σήμερα στις 10:00 με τη συμμετοχή του εθνικού συντονιστή των Ναυπηγείων Νίκου Αναστασόπουλου, το οποίο ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε μετά το σπάσιμο της κεντρικής πύλης του υπουργείου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χθες προηγήθηκε τηλεφωνική συνεννόηση του κ. Ελευσινιώτη με τον πρόεδρο του σωματείου Τρίαινα Β. Καρακίτσιο κατά το οποίο διεφάνη η πολιτική πρόθεση της κυβέρνησης να επιλυθεί τον χρονίζον πρόβλημα.