“Περικυκλωμένο” και το υπουργείο Υγείας

Έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.500 άτομα διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των δαπανών στο χώρο της υγείας.

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας οι περισσότεροι έχουν περικυκλώσει το υπουργείο με βασικά αιτήματα την αναβολή της μεταστέγασης του υπουργείου, την ακύρωση της κατάτμησης των τμημάτων στο χώρο της υγείας και τη μείωση της άσκοπης σπατάλης του δημόσιου χρήματος με παράλληλη σταθεροποίηση των δαπανών υγείας και περίθαλψης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "υποβαθμισμένη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ".

Τα μέλη της ΕΙΝΑΠ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών και Πειραιά, μέσω κοινής ανακοίνωσής τους, εκτιμούν ότι από τα μέτρα περικοπών και την παρούσα οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ "βλάπτεται το σύνολο των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων της χώρας και του ιατρικού κόσμου, ιδίως όμως οι νέοι γιατροί".

Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, στην πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται στη συμπρωτεύουσα για τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους καθώς και στα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση. Το ραντεβού είχε δοθεί στις 09:00 έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης.