Ο Λιβάγια έσωσε το βαθμό για την ΑΕΚ στο 90′

Ο Λιβάγια έσωσε το βαθμό για την ΑΕΚ στο 90′

Ισόπαλη με 2-2 αναδείχθηκε η Ένωση με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ

Με το βαθμό της ισοπαλίας «βολεύτηκε» η ΑΕΚ κόντρα στην Αούστρια Βιέννης, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο ΟΑΚΑ, χάρη σε γκολ του Λιβάγια στο 90’, και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση από τον 4ο Όμιλο του Europa League στη φάση των 32.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κλείνοντας τους Αυστριακούς στα καρέ τους στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, χωρίς όμως να κάνει μεγάλη φάση. Αντίθετα, ήταν η Αούστρια που κόντρα στη ροή του αγώνα έφτασε κοντά στο γκολ στο 17’, όταν ο Ανέστης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μόνσαϊν, με την μπάλα να σταματά στη συνέχεια στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 28’ ήρθε το γκολ: ο Αρούχο έκανε το σουτ, ο Πεντζ απέκρουσε, με την μπάλα να καταλήγει από κόντρα στον Λιβάγια που την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Όμως η Ένωση δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, αφού στο 43’ ο Μόνσαϊν με προβολή, μετά από ασίστ του Πιρές, ισοφάρισε σε 1-1.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους η Αούστρια πέτυχε και δεύτερο γκολ, με ωραίο πλασέ του Τατζούρι, ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα.

Το δεύτερο γκολ «ξύπνησε» την ΑΕΚ που αντέδρασε και δημιούργησε φάσεις μπροστά στην εστία του Πεντζ, ο οποίος όμως αντέδρασε σωστά και στο δυνατό σουτ του Λιβάγια στο 51’, και στο σουτ του Μάνταλου στο 54’, αλλά και στο 67’ σε τετ α τετ του Λιβάγια, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Αυστριακό γκολκίπερ.

Στο 73’ το ωραίο σουτ του Αραούχο πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 86’.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μείνει από δυνάμεις, στο 90’ ο Μάνταλος έστρωσε στον Αραούχο, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Λιβάγια, με τον Κροάτη να ισοφαρίζει στο τελικό 2-2.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μίλαν επικράτησε εντός έδρας με 3-2 της Ριέκα σε ένα επεισοδιακό ματς (οι Κροάτες ισοφάρισαν με πέναλτι σε 2-2 στο 90', όμως ο Κουτρόνε στις καθυστερήσεις πέτυχε το γκολ της νίκης) και «ζευγάρωσε» τις νίκες, φτάνοντας τους 6 βαθμούς στον 4ο Όμιλο. Ακολουθούν η ΑΕΚ με 4 βαθμούς, η Αούστρια με 1 βαθμό, ενώ κανέναν βαθμό δεν έχει η Ριέκα.