Δικάζεται η πρώην γυναίκα του ναυτικού που βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη

Δικάζεται η πρώην γυναίκα του ναυτικού που βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη

Αναβιώνει το άγριο έγκλημα στην Καλλιθέα

Φως στις συνθήκες της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού το πτώμα του οποίου βρέθηκε, τον Ιανουάριο του 2016, μέσα σε έναν καταψύκτη καλείται να ρίξει, σήμερα, το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Στο εδώλιο η 50χρονη πρώην σύζυγος του άτυχου άνδρα, από τη Βουλγαρία, η οποία κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του, πληρώνοντας τρεις συμπατριώτες της για να διαπράξουν το έγκλημα. Δίπλα της, μια 27χρονη συμπατριώτισσά της η οποία προανακριτικά περιέγραψε την σκηνή του εγκλήματος ομολογώντας ότι βοήθησε τη φίλη της να βρει τους «εκτελεστές» του συμβολαίου θανάτου. Ωστόσο, στη συνέχεια αναίρεσε τους αρχικούς της ισχυρισμούς επιμένοντας πως την μοιραία ώρα δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η δολοφονία έγινε τον Ιανουάριο του 2015, στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του θύματος, αλλά το πτώμα βρέθηκε ένα χρόνο αργότερα όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ένας δικαστικός επιμελητής το εντόπισαν στον καταψύκτη.

Η 50χρονη μαζί με τους συνεργούς της φέρονται να είχαν στήσει καρτέρι στον 63χρονο ναυτικό τον οποίο αφού ενδεχομένως ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό, στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον έδεσαν χειροπόδαρα. Το κεφάλι του 63χρονου καλύφθηκε με πανί και μονωτική ταινία και αργότερα τοποθετήθηκε μέσα στον καταψύκτη όπου βρέθηκε σε εμβρυακή στάση.

Από την πρώτη στιγμή, οι υποψίες των αρχών στράφηκαν στην 50χρονη η οποία διαπιστώθηκε πως είχε φύγει για την Βάρνα Βουλγαρίας μαζί με τον γιο της, από τις 7 Ιανουαρίου 2015, έχοντας μαζί της περίπου 300.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί πολύχρονη δικαστική διαμάχη του πρώην ζευγαριού για την επιμέλεια του παιδιού με την 50χρονη , μάλιστα, να κατηγορεί τον 63χρονο ότι το κακοποιούσε σεξουαλικά.

Σε βάρος της 50χρονης εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης και η γυναίκα έπεσε στα χέρια των αρχών στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία. Αν και η κατηγορούμενη εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην εκδοθεί στη χώρα μας, τελικά, δεν τα κατάφερε και σήμερα θα κληθεί να δώσει τη δική της εκδοχή για το έγκλημα ενώπιον του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αναζητείται και ένας 29χρονος Βούλγαρος, ενώ τα στοιχεία των δύο άλλων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο έγκλημα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.