Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας

Συνεργεία του δήμου επιχειρούν από το πρωί στο τεράστιο έργο αποκατάστασης των ζημιών και αναμένεται η συνδρομή και του Στρατού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σαμοθράκη, καθώς το νησί έπληξε πολύ ισχυρή και πολύωρη βροχόπτωση, προκαλώντας τεράστια καταστροφή. Οι ζημιές, μετά από 12 ώρες βροχής, από τις 7 εχθές το απόγευμα έως τις 7 σήμερα το πρωί, είναι ανυπολόγιστες και το έργο αποκατάστασης εξαιρετικά δύσκολο.

Οι καιρικές συνθήκες που εκδηλώθηκαν μέχρι τις 10 το βράδυ χαρακτηρίζονται «ακραίες», και η ποσότητα του νερού που έπεσε είναι αυτή που πέφτει στο νησί σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γέφυρες και πολλά σημεία του οδοστρώματος υποχώρησαν, σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας των φερτών υλικών που κατέβασε η βροχή από το βουνό.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί, ενώ αρκετές περιοχές συνεχίζουν να μην έχουν νερό, λόγω προβλημάτων και στο δίκτυο ύδρευσης.

Τα σχολεία έμειναν σήμερα κλειστά και είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν κλειστά και αύριο, καθώς οποιαδήποτε κίνηση στο νησί θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνη ή και αδύνατη.

Ζημιές έχει υποστεί το κτίριο του δημαρχείου, «μπαζωμένο» από λάσπες είναι το Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε πολλές κατοικίες.

Συνεργεία του δήμου επιχειρούν από το πρωί στο τεράστιο έργο αποκατάστασης των ζημιών και αναμένεται η συνδρομή και του Στρατού, με προσωπικό και μηχανήματα.