10.000 αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για τα νέα vouchers στους παιδικούς σταθμούς

10.000 αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για τα νέα vouchers στους παιδικούς σταθμούς

Για τα μη χρησιμοποιημένα vouchers που τέθηκαν εκ νέου στη διάθεση των δικαιούχων

Ξεπερνούν τις 10.000 οι νέες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ΕΕΤΑΑ για τα μη χρησιμοποιημένα vouchers και την εξασφάλιση μιας θέσης σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Οι δικαιούχοι γονείς και κηδεμόνες, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, καλούνται να υποβάλλουν έως την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, ηλεκτρονικά την αίτησή τους για συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντων vouchers.

Όπως ενημέρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», με βάση τα περσινά δεδομένα θα δοθούν περίπου 15.000 vouchers.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα μείνει ένας αριθμός παιδιών εκτός δομών. Και αυτό, όχι επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά επειδή δεν υπάρχουν οι θέσεις». Υπάρχει τεράστια ανισοκατανομή θέσεων. Υπάρχουν κάποιοι Δήμοι στην Ελλάδα που έχουν κενές θέσεις, ενώ άλλοι δεν έχουν τις δομές για να τα φιλοξενήσουν. «Είναι βασική προϋπόθεση να έχουν βρει οι γονείς κενή θέση σε κάποιον ιδιωτικό ή δημόσιο παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό», τονίζει ο κ. Γκοτσόπουλο.

Με βάση τα περσινά στοιχεία, όπως είπε ο κ. Γκοτσόπουλος, «από τους 36.000 γονείς, μόνο οι 16.000 προσήλθαν και έκαναν αιτήσεις για vouchers, διότι οι υπόλοιποι δεν βρήκαν θέσεις σε δομές. Φέτος, κάτι λιγότερο από 40.000 παιδιά είναι εκτός και κάτω από 20.000 γονείς θα υποβάλλουν αιτήσεις, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.