Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των Ελλήνων του εξωτερικού που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όσοι επιθυμούν να δουν τις σχετικές λίστες δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://results.minedu.gov.gr.

Mέσω της φόρμας του υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, καθώς και την αναλυτική βαθμολογία, εφόσον πληκτρολογήσουν τον εξαψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Οι εγγραφές των εισαγομένων στα πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθούν από τις 8-10-2012 μέχρι και τις 15-10-2012. Η προθεσμία εγγραφής στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές θα ανακοινωθεί από τις σχολές αυτές.

Όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτές τις συγκεκριμένες ημερομηνίες εγγραφής χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας, υποβάλλοντας αίτηση οι ίδιοι ή εξουσιοδοτώντας εκπρόσωπό τους, στη σχολή ή το τμήμα που έχουν επιτύχει. Απαραίτητες είναι έξι φωτογραφίες μικρού μεγέθους και μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλη σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνται να διαθέτουν οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα κατατεθούν στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος εισαγωγής για τον τελικό έλεγχο, προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.