Όταν η ανεργία καλπάζει…η φαντασία οργιάζει

Κάποιος που διαθέτει φαντασία, μπορεί αν την αφήσει ελεύθερη, να κάνει θαύματα. Το ίδιο έκαναν και δύο 28χρονοι άνεργοι Έλληνες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους που είναι πραγματικά αρκετός και να τον κάνουν επάγγελμα για να αποδείξουν πως όντως ο χρόνος είναι κάποιες φορές χρήμα!

Ο Κώστας και ο Γιώργος σχεδίασαν το clockular.com, το οποίο είναι ένα site με ένα on line ρολόι.

Χρησιμοποιώντας το ρολόι αποφάσισαν να πουλήσουν κάθε δευτερόλεπτο του ρολογιού σε διαφημιζόμενους που έχουν επιχειρήσεις, αλλά και απλούς πολίτες δίνοντας τους την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την ''ιδιοκτησία'' του χρόνου τους.

Μπορούν όπως ισχυρίζονται, να προβάλλουν μια φωτογραφία ή ένα σύνδεσμο που θα είναι ορατός σε όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια, θα διαφημίζονται στο πιο πολύτιμο ρολόι του κόσμου.

Ο χρόνος που διατίθεται προς πώληση συνολικά είναι ίσος με ένα έτος και η ιδέα είναι αν κάποια στιγμή πουληθούν όλα τα δευτερόλεπτα του έτους, το ρολόι να σταματήσει να δέχεται νέους αγοραστές και ο κάθε ιδιοκτήτης χρόνου να έχει την προσωπική του παγκόσμια ώρα που θα του ανήκει και θα εμφανίζεται για πάντα.

Για να αγοράσει κανείς χρόνο δεν έχει παρά να πατήσει ένα κουμπί στον συγκεκριμένο ιστότοπο και να ανεβάσει την εικόνα και την ιδιότητά του. Επιλέγει στη συνέχεια τα δευτερόλεπτα που θέλει να αγοράσει και μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική πληρωμή, ο χρήστης λαμβάνει ένα mail επιβεβαίωσης. Η τιμή ανά δευτερόλεπτο, ανέρχεται στα 0,10 δολάρια.