Μετανάστες στη Χίο έλυσαν τις διαφορές τους με μαχαιριές

Μετανάστες στη Χίο έλυσαν τις διαφορές τους με μαχαιριές

Στον καταυλισμό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Με μαχαιριές έλυσαν τις διαφορές τους, χθες Πέμπτη το βράδυ, μέσα σε σκηνή, στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου, δυο μετανάστες από το Ιράν.

Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στον καταυλισμό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων.

Από την αστυνομία, πάντως, κατέστη σαφές ότι και οι δυο θα συλληφθούν μετά τη νοσηλεία τους στο ενώ ήδη έχει συλληφθεί και ένας τρίτος, Ιρανός και αυτός, κατηγορούμενος για συνέργεια στο περιστατικό. Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός της Σούδας, ελλείψει χρηματοδότησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πλησιάζει στο κλείσιμο του. Ενώ οι λίγοι, σχεδόν 140, που πλέον διαμένουν εκεί είναι μόνοι άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, χωρίς προσφυγικό προφίλ που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν θα πάρουν άσυλο. Πλην όμως λόγω των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν δεν δικαιούνται άσυλο και δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο.