Νέο portal από τον ΟΑΕΔ εν όψει

Η απευθείας αποστολή βιογραφικού σημειώματος, η αγγελία κενών θέσεων εργασίας και η ηλεκτρονική χορήγηση βεβαιώσεων δίχως να χρειάζεται η παρουσία του ενδιαφερόμενου στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ είναι τρεις από τις νέες εφαρμογές της ανανεωμένης διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός εγκαινιάζει τη νέα εποχή εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πολιτών.

Οι εργοδότες μπορούν πλέον να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας μέσα στη νέα σελίδα του ΟΑΕΔ και αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα, εύκολα και εντελώς δωρεάν.

Στην ανανεωμένη διαδικτυακή πύλη υπάρχει τεχνολογική πρόβλεψη για απευθείας ανέβασμα αγγελιών νέων θέσεων εργασίας σε ηλεκτρονική μορφή κατευθείαν από τα γραφεία της εκάστοτε πιστοποιημένης και συνεργαζόμενης επιχείρησης.

Διαδραστική δυνατότητα με την αποστολή βιογραφικού

Σε ό,τι αφορά τα βιογραφικά σημειώματα, εκείνα θα καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του portal. Οι καταθέτες βιογραφικών θα μπορούν κατ' αυτόν τον τρόπο να έρχονται αμεσότερα σε επαφή με υποψήφιους εργοδότες και θα έχουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού.

Οι χρήστες της ανανεωμένης σελίδας του ΟΑΕΔ μπορούν να αναζητούν κενές θέσεις εργασίας, να εκτυπώνουν βεβαιώσεις ανεργίας ή επιδότησης και να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξή τους σε προγράμματα επιδότησης του ΟΑΕΔ.

Ηλεκτρονική χορήγηση βεβαιώσεων χωρίς παρουσία στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Επιπλέον, μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης προσφέρονται, μεταξύ άλλων, καλύτερη και ευκολότερη ενημέρωση των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού, εξειδικευμένη πληροφόρηση στους χρήστες της πύλης μέσω της διαδικασίας ερωτήσεων/απαντήσεων, εξατομικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό καθώς και χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης ανεργίας ηλεκτρονικά, ώστε να απαλλάσσεται ο πολίτης από την προσέλευση στον ΟΑΕΔ.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ανανεωμένης διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ είναι η ίδια: http://www.oaed.gr