Ελεύθεροι χωρίς όρους έντεκα κατηγορούμενοι, στελέχη της Attica Bank 

Ελεύθεροι χωρίς όρους έντεκα κατηγορούμενοι, στελέχη της Attica Bank 

Η υπόθεση αφορά σε διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή, μετά την απολογία τους, οι έντεκα κατηγορούμενοι, στελέχη της Attica Bank, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις παράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου.

Οι έντεκα κατηγορούμενοι, μέλη της Αttica Bank που στελέχωσαν αρμόδιες επιτροπές διαφήμισης της τράπεζας, καθώς και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη για το κακούργημα της απιστίας και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Το συγκεκριμένο αδίκημα, σύμφωνα με την κατηγορία, συνδέεται με αποφάσεις των κατηγορουμένων που άναψαν το «πράσινο φως» σε διαφημιστικές καταχωρίσεις για ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία εφημερίδων και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του Π. Μαυρίκου χωρίς να εξυπηρετείται ο σκοπός της διαφήμισης.

Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει, σύμφωνα με την κατηγορία, τις 250.00 ευρώ και για την τράπεζα φτάνει,περίπου, τις 380.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανακριτής και εισαγγελέας είχαν αφήσει ελεύθερο, χωρίς όρους, μετά την απολογία του, και έναν ακόμη κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση, πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.