Εκτός τετράδας του Ευρωμπάσκετ η Εθνική, ήττα 69-74 από τη Ρωσία

Εκτός τετράδας του Ευρωμπάσκετ η Εθνική, ήττα 69-74 από τη Ρωσία

Σπατάλησε διαφορά ως και 13 πόντων υπέρ του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα μετάλλιο

Μία μεγάλη ευκαιρία για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας έχασε η εθνική μας ομάδα, που ηττήθηκε από τη Ρωσία με 69-74, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια του παιχνιδιού είχε προηγηθεί ακόμα και με 13 πόντους διαφορά.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και ήδη από την πρώτη περίοδο πήρε το προβάδισμα στο σκορ, με ηγέτες στο σκοράρισμα τους Σλούκα και Καλάθη, και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τη βρήκε μπροστά στο σκορ με 24-17. Στη δεύτερη περίοδο, με τον Πρίντεζη να ανεβάζει στροφές, η διαφορά έφτασε και τους 13 πόντους (35-22), προτού οι Ρώσοι με ένα σερί 7-0 πλησιάσουν, με το ημίχρονο να λήγει τελικά 37-31 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η υπεροχή της εθνικής μας ομάδας συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, με τη διαφορά να φτάνει και πάλι σε διψήφιο αριθμό πόντων (49-39), όμως κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση της Ρωσίας, που εκμεταλλευόμενη την κούραση των βασικών Ελλήνων παικτών, λίγο πριν το τέλος της περιόδου ισοφάρισε (51-51), ενώ με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά στο σκορ.

Η εθνική μας ομάδα παρέμεινε κοντά στο σκορ και κυνήγησε το παιχνίδι μέχρι τέλους, όμως η αστοχία των παικτών μας και η απώλεια κρίσιμων ριμπάουντ στοίχισαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έμεινε εκτός τετράδας.

Για την Ελλάδα ο Καλάθης τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ο Πρίντεζης είχε 19 πόντους, ενώ ο Μπουρούσης πρόσθεσε άλλους 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τη Ρωσία κορυφαίος ήταν ο Σβεντ με 26 πόντους, ενώ ο Μοζγκόφ είχε 15 πόντους με 10 ριμπάουντ και ο Βοροντσέβιτς 8 πόντους με 11 ριμπάουντ.

Ένα από τα στοιχεία που κόστισαν στην εθνική μας ήταν η τρομακτική αστοχία της από τη γραμμή των βολών (10/20), ενώ οι Έλληνες παίκτες υστέρησαν κατά πολύ των Ρώσων στα επιθετικά ριμπάουντ (5 έναντι 11).

Στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Σερβία, παιχνίδι που θα διεξαχθεί το βράδυ.