Μυστήρια εξαφάνιση 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του ΔΣΑ

Μυστήρια εξαφάνιση 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του ΔΣΑ

Για το περιστατικό παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η «εξαφάνιση» ενός ποσού της τάξεως των 90.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του Συλλόγου, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι στη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «ενημερώθηκε από το προεδρείο για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του Συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ. Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017 ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ, από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση. Παράλληλα, κατατέθηκε, αυθημερόν, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Επίσης, παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ΔΣ του ΔΣΑ συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...