Καταζητείται ο δολοφόνος της «Αργυρώς» στη Σάμο

Καταζητείται ο δολοφόνος της «Αργυρώς» στη Σάμο

Έχει ήδη ανοίξει δικογραφία από το Λιμεναρχείο Καρλοβασίου

Στις 23 Μαΐου οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Η αγαπητή σε όλους «Αργυρώ», η «σταρ» της Σάμου, είχε εντοπιστεί να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σάμου και έπειτα εκβράστηκε στην ακτή.

Η άτυχη φώκια έφερε σημάδια από πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της, ενώ εκτιμάται ότι δέχτηκε τις βολές κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι νοσηροί νόες που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση κατά του άτυχου θηλαστικού ξέσκισαν τη σάρκα της με μαχαίρι.

«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ταυτότητα των δραστών και τα στοιχεία τους έχουν ήδη παραδοθεί στις Αρχές», λέει στην «Ελευθερία του Τύπου» ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» Θοδωρής Τσιμπίδης, προσθέτοντας ότι «η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική».

Εξάλλου έχει ήδη ανοίξει δικογραφία από το Λιμεναρχείο Καρλοβασίου, ενώ επίσης είναι ενήμερες και οι εισαγγελικές αρχές του Νομού Σάμου.

«Πρόκειται για εγκληματίες και δειλούς. Αυτό αποδεικνύεται αφενός από τη μανία με την οποία δολοφόνησαν ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και αφετέρου από το σημείο το οποίο επέλεξαν για να προβούν στις αποτρόπαιες πράξεις τους: Όλα έγιναν στην ερημιά, μακριά από τα βλέμματα που θα μπορούσαν να τους έχουν σταματήσει», προσθέτει ο κ. Τσιμπίδης.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος τόσο για την τιμωρία των δραστών της δολοφονίας της Μονάχους Μονάχους όσο και για το μέλλον του ζωοφιλικού κινήματος.