Μαύρισαν παραλίες στο Σαρωνικό από τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ

Μαύρισαν παραλίες στο Σαρωνικό από τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ

Εντατικές προσπάθειες να μην εξαπλωθεί η πετρελαιοκηλίδα

Μαύρισαν παραλίες στο Σαρωνικό μετά το τρομερό ατύχημα με τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, που ήταν φορτωμένο με καύσιμα.

Στο σημείο που βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Οι υπεύθυνοι των εταιρειών που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, ενώ οι αιρετοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία, πριν υπάρξει εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας, λόγω των ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή το επόμενο εικοσιτετράωρο.

Η Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής ενημέρωσε τους συλλόγους των επαγγελματιών ψαράδων για το ναυάγιο.

Από το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΚΕΘΕ) ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τυχόν ενέργειες (αποτελέσματα μετρήσεων κ.λπ.) που πρόκειται να προβεί το ΕΚΕΘΕ βάσει του «Εθνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες». Τέλος, έχει γίνει σχετική ενημέρωση και στις μονάδες Υδατοκαλλιέργειας Π.Ε. Νήσων & Π.Ε. Δυτικής Αττικής παρόλο που στην περιοχή του ναυαγίου δεν δραστηριοποιούνται μονάδες.