Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους

Με μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών ξεκινάει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη. Οι πορείες θα ξεκινήσουν στις 12:00, ως μορφή αντίδρασης στη στάση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που όπως λένε οι συνδικαλιστές, παραμένει θεατής στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης.

Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των κινητοποιήσεων είναι οι τοπικοί σύλλογοι των πρωτευουσών και των νομών. Στην Αττική, η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ ως χώροι προσυγκέντρωσης προτείνονται η Αγία Παρασκευή στα ανατολικά προάστια, ο Άγιος Δημήτριος στα Νοτιοανατολικά, η Νέα Ιωνία στα βόρεια προάστια και η Νίκαια, ο Πειραιάς και το Αιγάλεω στη Δυτική Αττική. .

Στόχος των μηχανοκίνητων πορειών είναι, όπως λένε οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να προετοιμασθεί ο κλάδος ώστε την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι έτοιμοι για να προχωρήσουν σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων, σε καταλήψεις των δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων της χώρας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και καταλήψεις χωματερών (ΧΥΤΑ) σε όλη τη χώρα.