300 εκ. ευρώ χάνει ο Στρατός από το λαθρεμπόριο καυσίμων

Τι καταγγέλλει ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης και το ΣΔΟΕ

Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε χρόνο το Δημόσιο από τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, μετά τα στοιχεία που του παρέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη συνάντηση, στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι από πρόσφατες χημικές αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου κινήσεως που έλαβε το ΣΔΟΕ από στρατιωτικές μονάδες, προκύπτει ότι αυτό είναι νοθευμένο, ενώ βρέθηκαν στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών.
   
Τα λαθραία καύσιμα ανέρχονται ετησίως σε 240 εκ. λίτρα, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση ενώ την ίδια ώρα παραμένουν σε αχρησία τα δύο σκάφη δίωξης λαθρεμπορίου που παρελήφθησαν το 2008 και τα οποία κόστισαν περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Όμως, λαθρεμπόριο διαπιστώνεται και με το υγραέριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κάτι που προκαλεί απώλειες 25 εκ. ευρώ το χρόνο σύμφωνα με το ΣΔΟΕ.

Ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι "είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, περικοπής μισθών και συντάξεων και μάλιστα παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, τα αδίστακτα κυκλώματα να συνεχίζουν τη δράση τους και να λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο", και πρόκειται να επισκεφθεί τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.