Εγγραφή και σπίτι: Τα επόμενα βήματα για τους νέους φοιτητές

Εγγραφή και σπίτι: Τα επόμενα βήματα για τους νέους φοιτητές

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής και πλέον πάνω από 106.000 υποψήφιοι έγιναν φοιτητές

Από σήμερα στις 10.00 (που ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2017 ), περισσότεροι από 106.000 υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι φοιτητές.

Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά για τις Βάσεις 2017

Επόμενο βήμα προς τα έδρανα των αμφιθεάτρων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας είναι η εγγραφή στη σχολή που εισήχθη ο φοιτητής.

Να σημειωθεί ότι οι εισακτέοι δε θα χρειάζεται να μετακινηθούν προς τις πόλεις των σχολών εισαγωγής τους καθώς η εγγραφή τους θα γίνει ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία εγγραφής των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας ξεκινά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι επίκειται αναλυτική εγκύκλιος για όλα τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν για την εγγραφή στις σχολές.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα ΤΕΙ εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Ειδικότερα, για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων, θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Δείτε ακόμη: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για αλλοδαπούς φοιτητές

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές που αναζητούν σπίτι

Επόμενο βήμα είναι η ενοικίαση σπιτιού, για όσους φοιτητές δεν πέρασαν στην πόλη κατοικίας τους. Ως ειδικός, ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής συμβουλεύει τους νέους φοιτητές για όσα πρέπει να γνωρίζουν για την ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι Σε όλες τις φοιτητουπόλεις της χώρας υπάρχει τόσο επάρκεια διαθέσιμης φοιτητικής κατοικίας, όσο και νόμιμα μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται εξειδικευμένα με τη μίσθωσή τους.

Τα σπίτια στα κέντρα των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και ακριβότερα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στην περιφέρειά τους. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κέντρο, αλλά οπουδήποτε μπορεί να εντοπίσουν διαθέσιμη κατοικία που να καλύπτει τις ανάγκες τους.
Δείτε εδώ όσα πρέπει να προσέξετε κατά την ενοικίαση φοιτητικής στέγης.

Επίσης, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές δικαιούνται επιδότηση για σύνδεση στο ίντερνετ.