Πέτυχε 19.025 μόρια και θα πάει στο Ναυτικό γιατί αγαπά τη θάλασσα

Πέτυχε 19.025 μόρια και θα πάει στο Ναυτικό γιατί αγαπά τη θάλασσα

Η σιγουριά της επαγγελματικής αποκατάστασης τον ωθεί να επιλέξει μια σχολή με χαμηλή βάση

Πέτυχε 19.025 στις Πανελλαδικές αλλά δεν περίμενε τις βάσεις γιατί ήξερε πού ήθελε να πάει. Ο Μάρκος Μούνδρος, ο πρώτος των αποφοίτων του ΕΠΑΛ Βροντάδου Χίου μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε. Επιλέγει όμως τη σχολή Αξιωματικών Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Η αγάπη του για τη θάλασσα, η ναυτική παράδοση του τόπου του αλλά και η σιγουριά της επαγγελματικής αποκατάστασης, τον έκαναν να διαλέξει την «χαμηλών βαθμολογικών απαιτήσεων» σχολή.

«Από μικρός, από το γυμνάσιο ακόμα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ήξερα πως ήθελα να γίνω αξιωματικός στα καράβια. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάσταση της ανεργίας και της ανασφάλειας στα άλλα επαγγέλματα με έκαναν μα αποφασίσω να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου. Ξέρω πως είναι δύσκολη η δουλειά του ναυτικού, αλλά τι δεν είναι δύσκολο στις μέρες μας πια;».

Όσον αφορά τα 19.025 μόριά του, ο Μάρκος Μούνδρος λέει πως «η προετοιμασία ξεκίνησε από το περσινό καλοκαίρι, πλην όμως δεν στερήθηκε πράγματα. Είχε πρόγραμμα και δεν ζορίστηκε». «Ακόμα και τα μαθήματα βαρύτητας μου άρεσαν κι έτσι είχα όρεξη να διαβάσω» καταλήγει.