Καταφύγιο για τους άστεγους της Θεσσαλονίκης

Έναν νέο ξενώνα αστέγων που θα προσφέρει στέγη και τροφή σε περίπου εκατό άστεγους της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών της συμπρωτεύουσας για να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων που αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο, βυθισμένοι στην φτώχεια και την ανέχεια. Έτσι, αγόρασε ένα ακίνητο 2.000 τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Ανδρέου Γεωργίου, στην περιοχή του Μύλου. Το οίκημα αυτό, το παραχώρησε για τα επόμενα δέκα χρόνια στο δήμο Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία των αστέγων.

Ο χώρος πρόκειται να είναι έτοιμος και να τεθεί σε λειτουργία, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες από τη διοίκηση του δήμου. Θα διαμορφωθούν ξεχωριστοί χώροι γυναικών και ανδρών, με ντους, πλυντήρια και στεγνωτήρια, ενώ στους άστεγους που θα φιλοξενούνται από τις απογευματινές ώρες έως το πρωί της επόμενης ημέρας θα δίνεται βραδινό και πρωινό.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θα παρέχεται πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς, ενώ μελετάται να διαμορφωθεί και ειδικός χώρος για οικογένειες αστέγων ή για άστεγους με παιδί. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το "σπίτι" των αστέγων αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2013.